BIOLOGISCH lijnzaad

Goede lijnzaadolie begint bij de selectie van het zaad. Ons lijnzaad is afkomstig van gecontroleerde contractteelt van Europese boeren >

Europees lijnzaad
De boerderijen, die ons lijnzaad leveren zijn gecertificeerd door AGRIZERT Zertifizierungs GmbH om contractteelt voor Teutoburger te kunnen doen. Criteria voor deelname zijn duurzaamheid en fatsoenlijke bedrijfsvoering.

Schillen van het lijnzaad
De pure kern is het geheim van onze oliën. Wij zijn de enige oliemolen die het lijnzaad volgens een gepatenteerd proces pelt en de zwarte bittere schil verwijdert. Alleen de nootachtige kern die eronder verborgen is, wordt zachtjes koud geperst en direct in de fles gevuld.

1-ste koude persing
Door de lage temperatuur (lager dan 40 °C) bij het mechanisch persen van de lijnzaadkiemen, blijven alle waardevolle nutriënten volledig behouden en zijn er geen chemische processen nodig om deze biologische olie te reinigen.