LIJNZAAD in de keuken

Met zijn karakteristieke smaak is het erg populair als aanvulling (je dagelijkse lepeltje) op een uitgebalanceerd dieet >

Koud doseren
Teutoburger lijnzaadolie wordt altijd op bestelling gemaakt en dus vers geperst. Direct daarna in de speciale fles gevuld om de waardevolle voedingsstoffen en smaak optimaal te bewaren en de olie niet kan oxideren. Daarom is het handig om lijnzaadolie te gebruiken, omdat lijnzaad soms geoxideerd is en je dat bij voorkeur niet moet eten.

Toepassingen
Let er op dat je de lijnzaadolie niet verhit. Een scheutje lijnzaadolie past in tal van gerechten. Deze olie mag je niet mee verwarmen tijdens de bereiden van warme gerechten. Lijnzaadolie in de yoghurt, in de smoothies, door de salade zijn erg bekende toepassingen. Maar je kunt gegrilde groenten, of pasta of puree ook verrijken na ze bereid te hebben met een scheutje gezonde lijnzaadolie.

Elke dag
Lijnzaadolie is perfect als aanvulling op een van je dagelijkse eetmomenten. Van ontbijt tot aan de hoofdmaaltijd. Of bij de lunch of in het verantwoorde tussendoortje of snack. Met een lepeltje per dag voeg je een portie (15waardevol omega-3-vetzuur toe aan je dagelijkse menu.